NIEUW !

Artikel 113 van 118

Making Bourbon: A Geographical History of Distilling in Nineteenth-Century Kentucky; Karl Raitz

€ 44,95 (inclusief btw)

Terwijl andere industrieën op zoek zijn naar het nieuwe en verbeterde, vieren bourbonmakers tradities die teruggrijpen naar een authentiek pioniersambacht. Distilleerders verankeren lokale geschiedenis in hun branding en beproefde recepten, en terecht. De unieke geografie van Kentucky vormde de whisky's die zijn pioniers produceerden, en al meer dan twee eeuwen heeft het distilleren van bourbon fundamenteel elke aspect van het landschap en de cultuur van Kentucky veranderd.

Het maken van Bourbon: Een Geografische Geschiedenis van Distilleren in Negentiende-Eeuws Kentucky belicht hoe de specifieke geografie, cultuur en ecologie van de Bluegrass samenvloeiden en Kentucky's favoriete vatgerijpte whisky deden ontstaan. Karl Raitz levert, uitbreidend op zijn uitgave van de herfst van 2019, Bourbon's Backroads, een meer genuanceerde bespreking van de evolutie van bourbon door de lotgevallen van twee distilleerderijen in Scott en Nelson Counties te contrasteren. In de negentiende eeuw veranderde het distilleren van een ambachtelijke kunst die werd beoefend door boeren en molenaars in een grootschalige gemechaniseerde industrie. De resulterende infrastructuur - boerderijen, molens, turnpikes, spoorwegen, stoomschepen, houtzagerijen en kuiperijen - liet zijn blijvende stempel achter op het land en de tradities van de staat. Vandaag de dag benadrukken multinationale merken en zelfs constructies deze lokale erfgoed. Deze unieke interdisciplinaire studie onthult de complexe geschiedenis die in elk glas bourbon wordt gegoten.

Auteursbiografie

Karl Raitz is emeritus hoogleraar geografie aan de University of Kentucky en auteur van Bourbon's Backroads: A Journey through Kentucky's Distilling Landscape. Hij is mederedacteur van The Great Valley Road of Virginia: Shenandoah Landscapes from Prehistory to the Present en medeauteur van Rock Fences of the Bluegrass.

656 pagina's; Engels; Softcover

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss