David Wishart

Tijdens zijn studie wiskunde aan de universiteit van St. Andrews raakte David Wishart geïnteresseerd in malt whisky, toen hij op een dag een glas “cask-strength” Laphroaig kreeg aangeboden van zijn vader. Hij volgde diens voetsporen in de Schotse regering, werd ingeschreven in het Register van Statistici en verwierf de post van Director of Statistics.

Dr. Wishart behaalde zijn PhD op het gebied van classificatie-methodes en is jarenlang Honorary Research Fellow  op de School of Management van St. Andrews University geweest. Hij publiceerde diverse artikelen in tal van internationale tijdschriften over de technische aspecten van zijn classificatiemethode. Ook spreekt hij regelmatig op wetenschappelijke conferenties, seminars en whisky-festivals.

Zijn recente werkzaamheden omvatten o.a. het uitvoeren van onderzoek in de whisky-industrie naar het valideren van zijn methode, het ontwikkelen van software en het geven van lezingen in het Verenigd Koninkrijk, het vasteland van Europa en de Verenigde Staten.

In Memoriam David Wishart

 • David Wishart: Whisky Classified
  David Wishart: Whisky Classified

  Rigorously researched with the cooperation of the whisky industry, this classification of single malt whiskies by flavor has been totally revised and updated to include all the newest single malts from the UK and Ireland. The…

  € 19,95
 • Neil Ridley; The World of Whisky: Taste, try and enjoy whiskies from around the world
  Neil Ridley; The World of Whisky: Taste, try and enjoy whiskies from around the world

  This authoritative book gives simple advice on how to enjoy the immense diversity of whisky, and how to become more adventurous with your choice of flavors and styles.

  Whisky is the world's favorite spirit and is enjoying booming…

  € 30,95
© 2011 - 2023 Whiskyboeken | sitemap | rss