-33%

Artikel 112 van 118

Neil Wilson; Whisky in de Pocket - 10de Nederlandse editie: Hans Offringa

€ 14,95 € 9,95 (inclusief btw)

Nederlandse uitgave: vertaling van Hans Offringa

In 1986 bracht Wallace Milroy (1931-2016) de 1ste editie van zijn onvolprezen Malt Whisky Almanac uit, waarbij Neil Wilson de rol van redacteur vervulde. Er zouden nog diverse edities onder deze titel verschijnen totdat de naam van dit boekwerkje in 2010 werd veranderd in Whisky in your Pocket. We zijn nu aan de 10de editie toe, waarmee Neil het werk van Wallace na diens overleden in zijn eentje heeft voortgezet. Hij draagt het op aan Duncan McGillavry, de aimabele distillery manager van Bruichladdich, die in 2020 overleed.
Van elke distilleerderij in Schotland (ook de grain distilleries en de new kids on the block) is een profiel opgenomen met telefoonnummer van de distilleerderij, website, andere kerngegevens, waaronder waterbron, herkomst van het graan, aantal ketels, alsmede een hele korte proefnotitie van de standaard botteling, voor zover beschikbaar. Achterin het boekje is eveneens ruimte gemaakt voor een aantal Schotse blends.
In de inleiding staat hoe whisky wordt gemaakt en Neil heeft er voor gekozen de whisky’s niet alfabetisch, maar per regio te presenteren. Elke regio heeft een aparte kleurcode.
Het is geen uitgebreide proef almanak, noch een beknopte versie van het Malt Whisky Yearbook, noch een reisgids, maar het heeft zeker bestaansrecht op zich. Door de bescheiden omvang (170x84x12 mm) past het inderdaad gemakkelijk in je binnenzak. Het is daardoor een bijzonder handig boekje om mee op reis te nemen. Ook de vormgeving is prima in orde. Voor een redelijke prijs heb je een mooie en praktische reisgezel wanneer je op distilleerderij-jacht in Schotland gaat. Ik neem het in ieder geval graag mee op mijn trips.

Hardcover, full color
Aantal pagina’s: 202

Nederlands

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss