Michael Jackson (1942-2007) was de meest gerespecteerde en bekendste whiskyschrijver van de laat-20ste eeuw en het begin van de 21ste eeuw. Zijn Malt Whisky Companion wordt nog altijd gezien als een standaardwerk zonder weerga. Hij publiceerde 5 edities, voor zijn voortijdige en plotselinge overlijden op slechts 65-jarige leeftijd. Andere boeken van zijn hand zijn WHISKY, The Definitive World Guide en The Whiskies of Scotland. De 5de Companion en de World Guide zijn ook in het Nederlands gepubliceerd, in een vertaling en bewerking van zijn goede vriend Hans Offringa.
Michael’s  uitgever Dorling Kindersley gebruikt nog steeds zijn naam en brengt gewijzigde versies uit van de Companion en de Guide. Die zijn echter door andere auteurs bewerkt en het heeft weinig meer van doen met Michael’s originele werk.
 

Image:  copyright Hans Offringa

  • Michael Jackson: Whisky The definitive world guide
    Michael Jackson: Whisky The definitive world guide

    Although the great Michael Jackson is no longer with us, his wonderful writing lives on. This 2017 edition of his definitive volume on whisky, updated by Dominic Roskrow and Gavin D. Smith, is packed with stories about great…

    € 34,95
© 2011 - 2022 Whiskyboeken | sitemap | rss