NIEUW !

Artikel 12 van 118

Scotch: The Stories Behind Scotland's Iconic Spirit Hardcover: Stuart Husband, Horst Friedrichs (fotograaf)

€ 39,95 (inclusief btw)

Net zo bevredigend als een glas single malt op een regenachtige middag, laat deze spectaculaire rondleiding door het Schotse landschap zien hoe de vooraanstaande whiskyproducenten van het land prachtige dranken creëren met behulp van van verantwoord beheer voor hun vijfhonderd jaar oude industrie.

Horst A. Friedrichs en Stuart Husband zijn meesters in visueel vertellen, die de weelderige diepten van hun onderwerpen peilen met indringende fotografie en evocatieve teksten. Nu richten ze hun aandacht op Schotse whisky, waarbij ze een roadtrip van 8.000 mijl door Schotland maken om de wereldwijde obsessie met dit iconische elixer te begrijpen.
Elke distilleerderij wordt geïntroduceerd met de boeiende teksten van Husband en geïllustreerd met de schitterende foto's van Friedrich van de mensen die er werken, het adembenemende landschap, de machines, vaten, velden, granen, koper en glaswerk die nodig zijn om fijne Schotse whisky te maken. 

Ze reizen van de Springbank-distilleerderij in Campbeltown via het Isle of Harris naar Ardbeg op het Isle of Islay; ze doorkruisen de Lowlands en verkennen legendarische single malts uit Speyside.
Van oude vloermouterijen tot eenentwintigste-eeuwse single malts die worden geproduceerd door een nieuwe generatie pioniers, laat dit boek zien dat er eindeloze redenen en manieren zijn om van Schotse whisky te genieten; en dat voor een industrie doordrenkt van geschiedenis en toegewijd aan het eren van het land en zijn mensen, de toekomst er rooskleurig uitziet.

Hardcover / 240 pagina's / Engels

Over de Auteurs:
STUART HUSBAND is journalist voor mediabedrijven zoals Monocle, Condé Nast Traveller en World of Interiors, evenals voor kranten zoals The Telegraph, The Observer en The Independent. Hij woont aan de zuidkust van Engeland.

De foto's van HORST FRIEDRICHS zijn verschenen in National Geographic, The New York Times en Stern magazine. Prestel heeft negen van zijn boeken gepubliceerd, waaronder Cycle Style, Drive Style, Best of British, Coffee Style, Bookstores en Great Pubs of England. Hij woont in Londen

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss