NIEUW !

Artikel 15 van 118

The Lost History of Tennessee Whiskey: Drew Hannush

€ 29,95 (inclusief btw)
Het artikel is op dit moment uitverkocht. Stuur ons een Email misschien kunnen wij u toch helpen. Alleen duurt het dan langer dan normaal. info@whiskyboeken.nl

Laat je onderdompelen in 250 jaar aan distilleerderijen, tavernes, geheelonthouders en stokers!

Denk je dat Jack en George het volledige verhaal van Tennessee whiskey vertellen? Denk even na. Voor veel te lange tijd is de echte geschiedenis en erfenis van Tennessee whiskey verborgen gebleven voor whiskyliefhebbers. Het is een geschiedenis die niet alleen voorafgaat aan Kentucky Bourbon, maar ook aan de Whiskey Rebellion. Vanaf de vroege dagen zit het vol met verbazingwekkende verhalen, legendes en schurken.

De Verloren Geschiedenis van Tennessee Whiskey neemt je mee terug naar de allereerste oorsprong van de spirit en de staat.

Deel Één: Geschiedenis, maak je kennis met pioniers-distilleerders zoals David Crockett, Andrew Jackson en Frederick Stump. Het is een unieke gelegenheid om jezelf in hun schoenen te plaatsen, kennis te maken met hun strijd, de gereedschappen en granen waarmee ze werkten te begrijpen, en de wereld om hen heen te leren kennen. Dit is geen rooskleurige wandeling door de glorie van whiskey. Het leven aan de grens was een strijd en je zult het voelen, samen met de helden en schurken van het vroege Tennessee. Je zult ook kennismaken met twee taverne-eigenaren die geschiedenis beleven en een die geschiedenis maakte.

Deel Twee: Verloren Distilleerders, zie hoe een whiskey-industrie zich ontwikkelt in Tennessee. Het is een verhaal dat nooit volledig is verteld. Tennessee was een vroege leider in de productie van whiskey en de distilleerders waren hevig loyaal aan de traditie. Je zult pre-Civil War distilleerders ontmoeten zoals Wiley Woodard, William Tolley en Alfred Eaton. Je zult de oorsprong van merken leren kennen en waarom ze belangrijk waren. Je zult de oorsprong van de temperance-beweging ontdekken en het verschil tussen een wildcatter en een blind tiger begrijpen. Je zult de overheid zien proberen Tennessee whiskey te vernietigen, de pijn van kogels voelen tijdens de Putnum County War, en het verschil leren tussen 19e- en 20e-eeuwse stokers. Je wordt ook voorgesteld aan grote namen in de Tennessee whiskey die zijn vervaagd, zoals Draughon, Gouge, Kelly, Betterton, Fanning en Woodard, terwijl je dieper ingaat op de geschiedenissen van Jack Daniel, George Dickel en Charles Nelson. Je leert ook de oorsprong van de whiskeyfles, of de Lincoln County Process echt is wat Tennessee whiskey onderscheidde in de 19e eeuw, en je zult zien hoe de geweldige whiskey-industrie van Tennessee verdween in een hagel van kogels.

Deel Drie: Heropleving, ontdek waarom Jack Daniel niet de belangrijkste persoon in de geschiedenis van het bedrijf was. Leer van de immense strijd die distilleerders doorgingen om de industrie terug te brengen. Ervaar de eigen versie van Pappygate van Tennessee, maak een ritje op Thunder Road, zing mee met enkele van de grootste zangers en liedjes in Tennessee, en bekijk hoe de pioniers knokten om Tennessee whiskey weer op de kaart te zetten.

Wees voorbereid op het uitdagen van je kennis van Amerikaanse whiskey in deze allereerste, meeslepende geschiedenis van de legendes, overleveringen en de echte wereld van Tennessee whiskey.

Soft cover / 494 pages / English

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss