NIEUW !

Artikel 4 van 117

Independent Scotch, The History of Independent Bottlers: David Stirk

€ 29,95 (inclusief btw)

“Independent Scotch - The History of Independent Bottlers” (de Geschiedenis van de Onafhankelijke Bottelaars) door David Stirk brengt de ondergang van kleine blenders (mengers) en tussenhandelaren van de jaren ’40 tot en met ’80 in kaart en vervolgens de opkomst van de onafhankelijke bottelaars vanaf het eind van de jaren ’80. Erdoorheen verweven, is het verhaal van zijn eigen carrière in de whiskyindustrie en het begin tot en met de verkoop van The Creative Whisky Co Ltd.

Het boek bespreekt de impact van onafhankelijke bottelaars en hun plaats binnen de moderne industrie. Ook schets het boek, in samenwerking met Thijs Klaverstijn, de geschiedenis van alle grote onafhankelijke botelaars; inclusief interviews en bijdragen van enkele van de bekendste namen. Het boek zal een uniek inzicht geven in een zeer geliefd onderdeel van de Schotse whiskyindustrie.

Mark Watt:
Uniek. Er is geen ander woord om de relatie tussen distilleerder, producent en onafhankelijke bottelaar te beschrijven. In dit allereerste verslag over onafhankelijke bottelaars kijkt de auteur naar de geschiedenis van hoe en waarom deze anomalie is ontstaan; hoe een verouderde en verankerde, op massa gebaseerde industrie in eerste instantie de verandering in de consumentenvraag miste. Met zijn eigen bedrijf als voorbeeld, wordt in dit boek onderzocht hoe onafhankelijke bottelaars te werk gaan en geholpen hebben een nieuwe en betrokken klantenbestand op te bouwen

Met bijdragen uit de hele sector geeft dit boek een overzicht van de verdwenen  en huidige onafhankelijke bottelbedrijven. Vaak wordt in hun eigen woorden een beeld geschetst van familie- en consumentengericht ondernemen (thema’s die de basis vormen van de Schotse whiskyindustrie); bedrijven die ernaar streven Schotse whisky op zijn toppunt van zijn kunnen te tonen.

Schenk een dram in en duik in de wereld van de onafhankelijke bottelaars.

Hardcover: 252 pagina's

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss