Vorige Artikel 29 van 101 Volgende

Modern Caribbean Rum: Matt Pietrek & Carrie Smith

€ 145,00 (inclusief btw)

Modern Caribbean Rum, Hét Ultieme Rumboek

Modern Caribbean Rum is de ultieme diepe duik in rietsuiker, gericht op waar rum vandaan komt: het Caribisch gebied. Deze eigentijdse gids over rum en de industrie die het maakt, is een waardevol naslagwerk voor zowel liefhebbers als professionals.

Met 850 pagina’s en 900 kleuren- en historische afbeeldingen, duikt dit omvangrijke boek de diepte in van deze in opmars zijnde alcoholische drank:

Deel Een: Een overzicht van rum, de geschiedenis, rumclassificaties en misvattingen over deze alcoholische drank.

Deel Twee: Een diepgrondige duik in het maken van rum, met hoofdstukken over grondstoffen, fermentatie, distillatie, rijping, mengen en smaakwetenschap.

Deel Drie: De rumhandel, inclusief gedetailleerde kennis over rum in bulk en waar het vandaan komt, geografische aanduidingen en regelgeving, tarieven, handelsorganisaties, merken en nog veel meer.

Deel Vier: Meer dan 500 pagina’s, met zeer uitgebreide profielen van meer dan 70 distilleerderijen in twintig van de Caribische rumproducerende regio’s.

Neem een kijkje achter de schermen en leer precies hoe de iconische rumstijlen worden gemaakt, waaronder:

• Jamaican Rum

• Barbados Rum

• Demerara Rum

• Cuban Rum

• Rhum Agricole

• En nog heel veel meer

850 pagina's: 3.6 kilo !!

 

Over de auteurs

Matt Pietrek is een rumdocent, auteur, consultant en een historicus die samenwerkt met veel van ’s werelds meest bekende bedrijven in rum en sterke drank. Matt’s ‘diepe duik’-schrijfstijl heeft ervoor gezorgd dat zijn Cocktail Wonk-website de afgelopen tien jaar een van de meest invloedrijke en gerespecteerde naslagwerken voor rumliefhebbers is geworden. Matt staat erom bekend complexe onderwerpen te ontwarren en toegankelijk te maken voor zowel liefhebbers als vakmensen uit de sector. Sinds 2019 is hij gezant voor de West Indies Rum and Spirits Producers’ Association. In een vorig leven was Matt een software-architect bij Microsoft. Hij is vooral bekend door zijn Cocktail Wonk-blog en is ook coauteur van Minimalist Tiki: A Coctail Wonk Look at Classic Libations and the Modern Tiki Vanguard.

Carrie Smith is een ontwerper in hart en nieren - van ruimtes, projecten en ideeën. Haar creatieve visie verweeft verschillende eerdere carrières om leiding te geven aan Wonk Press, een nieuw uitgeverijmodel dat samenwerkt met onafhankelijke auteurs om gepassioneerde projecten tot leven te brengen. 

Matt en Carrie schreven en publiceerden eerder Minimalist Tiki: A Coctail Wonk Look at Classic Libations and the Modern Tiki Vanguard (Wonk Press, 2019). Ze wonen met hun boxer (Admiral) Nelson in New Orleans, dat ook wel bekend staat als de noordelijkste stad in het Caribisch gebied.

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss