-25%

Artikel 79 van 202

Glenfarclas 185: Ian Buxton (Distillery exclusive)

€ 39,95 € 29,95 (inclusief btw)

Een must voor de Glenfarclas liefhebber!

Dit boek, een Distillery Visitors Center exclusief, is bedoeld om 185 jaar Glenfarclas te vieren. 
Het komt zelden voor dat een zakelijk concern opgericht tijdens het bewind van Willem IV tot in het jaar 2021 in familiebezit blijft. Maar dat is precies wat Glenfarclas Distillery heeft bereikt onder het beheer en de zorg van de Grant-familie. Het opmerkelijke verhaal van deze wereldberoemde malt whisky-distilleerderij wordt onthuld in Ian Buxton's nieuwste whiskyboek dat de oprichting van het concern in 1836 in kaart brengt, toen het zich ontwikkelde van een illegale distilleerderij op een boerenerf tot een vergunninghoudend bedrijf dat het sindsdien is gebleven. 
Dit boek is buitengewoon goed geïllustreerd met veel origineel archiefmateriaal gepresenteerd in een genereus landschapsformaat. De inhoud omvat niet alleen de geschiedenis van Glenfarclas, maar, misschien nog belangrijker, de mensen die betrokken zijn geweest en nog steeds zijn bij het bedrijf, van de Grants zelf tot het huidige personeelsbestand. 
Onderweg komen enkele belangrijke episodes uit de whiskygeschiedenis aan bod, waaronder de grote bloei en de daaruit voortvloeiende crash in het laat-Victoriaanse tijdperk, die werd aangezwengeld door de Pattison Brothers of Leith, die nauw betrokken waren bij Glenfarclas, een relatie die de distilleerderij bijna op de knieën dwong. 
Glenfarclas geniet nu van meer succesvolle tijden en is een bewijs van een van de beroemdste malts van Speyside

 

185 pages / hardcover

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss