NIEUW !

Artikel 104 van 118

Kentucky Bourbon Whiskey: An American Heritage; Michael R. Veach

€ 24,95 (inclusief btw)

Op 4 mei 1964 heeft het Congres bourbon aangewezen als een onderscheidend product van de Verenigde Staten, en het blijft de enige drank die in dit land wordt geproduceerd en geniet van dergelijke bescherming. De geschiedenis ervan strekt zich bijna uit tot aan de oprichting van de natie en omvat vele kleurrijke personages, zowel bekend als obscuur, van de bijlzwaaiende drooglegger Carry Nation tot George Garvin Brown, die in 1872 Old Forester creëerde, de eerste bourbon die alleen per fles werd verkocht. Hoewel overschaduwd door mythe, weerspiegelt de geschiedenis van bourbon de geschiedenis van America.

Historicus Michael R. Veach onthult het ware verhaal van bourbon in Kentucky Bourbon Whiskey. Beginnend met de Whiskey Rebellion van de jaren 1790, traceert hij de geschiedenis van deze unieke drank door de industriële revolutie, de Burgeroorlog, de drooglegging, de Grote Depressie, tot aan het heden. Veach onderzoekt aspecten van bourbon die door anderen zijn genegeerd, waaronder de technologie achter de productie ervan, de effecten van de Pure Food and Drug Act, en hoe de drooglegging heeft bijgedragen aan de Grote Depressie. De mythen rond bourbon zijn legio, maar Veach onderscheidt feit van legende. Hoewel de ware oorsprong van de drank misschien nooit met zekerheid zal worden vastgesteld, stelt hij een overtuigende nieuwe theorie voor.

Met de explosie van superpremium bourbons en ambachtelijke distilleerderijen en de oprichting van de Kentucky Bourbon Trail is de belangstelling voor bourbon nog nooit zo groot geweest. Veach werpt een licht op de cruciale plaats ervan in ons nationaal erfgoed, en presenteert de meest complete en veelomvattende geschiedenis van bourbon die beschikbaar is.

Engels / Paperback / ‏160 pagina's

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss