NIEUW !

Artikel 105 van 118

Kentucky's Lost Bourbon Distilleries; Berkeley Scott & Jeanine Scott

€ 24,95 (inclusief btw)

Kentucky bourbon is wereldberoemd en de distillatie van deze op maïs gebaseerde drank heeft diepe wortels in bijna elke uithoek van de staat. Honderden distilleerderijen sierden het landschap, vanaf de vroege nederzettingen tot 1920, toen het overgrote deel werd gesloten vanwege de Drooglegging.

Veel van de distilleerderijen zijn nooit heropend en werden "Lost Distilleries", waarbij alleen oude foto's dit verhaal van toegewijde distillateurs vertellen. In sommige gevallen werden distilleerderijen heropend tijdens een "bourbon-gekte" toen de Drooglegging eindelijk eindigde in 1933, alleen om een paar decennia later weer te sluiten.

Sommige van die distilleerderijen werden verkocht en delen van de eigendommen, zoals pakhuizen, werden opnieuw gebruikt door de nieuwe eigenaar. Ondanks alles blijft het distilleren van bourbon een belangrijke industrie in de staat - en een wereldberoemd icoon voor Kentucky. Kentucky's Verloren Bourbon Distilleerderijen is opgedragen aan de vele mensen die hebben gewerkt bij distilleerderijen die mogelijk "verloren" zijn, maar niet vergeten worden.

Engels; softcover; 128 pagina's

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss