-14%

Artikel 45 van 118

Whisky – The Final Edition: A tale of the supreme collectible; Ulf Buxrud

€ 35,00 € 29,95 (inclusief btw)

Playing Card series van Akuto in boekvorm

Een boek over een bij verzamelaars zeer gewilde collectie Japanse whisky’s, met haast mythische proporties, samengesteld door Ulf Buxrud, die al eerder twee boeken publiceerde, te weten Rare Malts – Facts, Figures and Taste (2006) – over Diageo’s iconische serie malts en Japanese Whisky – Facts, Figures and Taste (2008), een van de eerste uitgebreide boeken over Japanse whisky. Beiden zijn monumentale boeken en van zijn nieuwe boekwerk mogen we hetzelfde verwachten.

Dat de Playing Card Series de harten van whiskyliefhebbers sneller doen kloppen is bekend en een bijna complete serie (54 van de 58 die verschenen zijn), verkocht via een veiling van Bonham Hong Kong in November 2020 illustreert dat. De aanschafprijs was destijds 1,5 miljoen USD.

Dit boek dat uit 170 pagina’s bestaat en in koffietafelboekstijl is uitgebracht, net zoals beide voorgangers, meet 290x290x10mm en geeft de indruk van een kunstboek. Ook wordt de complete geschiedenis van de Akuto-familie, Chichibu-Kikusui, Hanyu en Chichibu distilleerderijen uit de doeken gedaan.

In een apart hoofdstuk wordt de complete Playing Card Series gepresenteerd en beschreven hoe deze tot stand kwam. Elke fles heeft een volledige pagina gekregen en wordt als een ‘objet d’art’ gepresenteerd. In de pagina daarnaast staan alle relevante gegevens van de fles. De 58 foto’s zijn gemaakt van Ulf’s eigen collectie.

Ook wordt er aandacht besteed aan veilingen, regels, fraude en vervalsingen en er is ruimte gereserveerd voor een hoofdstuk dat over experimentele mixologie met deze whisky’s gaat. 

"Whisky tafel boek" (hardcover) 29cm x 29cm / 1.3 kg

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss