Binnenkort

Artikel 2 van 118

Gekookt & Gestookt; Gerechten met schotse whisky: Hans Offringa & Stef Roesbeke

€ 29,50 (inclusief btw)

Leveringen zullen plaatsvinden vanaf 6 augustus !! 

Een fraai vormgegeven boek van twee whiskykenners, dat bij geen enkele whisky liefhebber mag ontbreken. De een kookt ermee, de ander schrijft erover. Chef Stef Roesbeke, eigenaar van het in whiskykringen bekende restaurant De Cluysenaer in Kluizen (Evergem) bij Gent, creëerde 40 gerechten bij 40 Schotse whisky’s die hij samen met whiskyschrijver Hans Offringa heeft uitgekozen. Beide heren werden natuurlijk zoals gewoonlijk bijgestaan door echtgenotes Krien en Becky

Vis, vlees, vegetarisch, voor elk wat wils en zo is het ook met de gekozen whisky’s. Allerlei smaakvarianten, van zacht en vriendelijk bloemig tot vol-fruitig en rokerig trekken op de pagina’s voorbij, chef Stef zorgt voor de verbinding tussen gerecht en whisky, Hans voor de presentatie van de producenten.Dit alles aangevuld met proefnotities van The Whisky Couple.

De recepten zijn relatief eenvoudig gehouden en de bereidingswijze is geschikt voor de keuken thuis. De fotografie laat niet alleen de creaties van Stef fraai tot hun recht komen, maar ook de distilleerderijen en het Schotse landschap. Kortom: Het smakelijke resultaat van eendrachtig samenwerken tussen een Vlaming en een Fries: Stoer & Smakelijk, ofwel Gekookt & Gestookt !

Stef Roesbeke opende in 2000 zijn Restaurant De Cluysenaer samen met echtgenote Krien, waar inmiddels bijna 3.000 verschillende flessen whisky te vinden zijn. Schotland heeft voor hem geen geheimen meer. Hans Offringa schrijft al ruim 30 jaar over whisky. Ruim 25 boeken en vele publicaties in magazines en kranten in Europa en de USA. 

Eten bij Stef & Krien?: Restaurant De Cluysenaer 

Kluizendorpstraat 82 | 9940 Evergem | Belgie 

192 pagina’s

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss