Artikel 25 van 118

Peat and Whisky The Unbreakable Bond; Mike Billett

€ 18,95 (inclusief btw)

Peat and Whisky: The Unbreakable Bond is, zoals een van de bekendste liefhebbers verklaart, “een van de belangrijkste boeken over whisky ooit geschreven”. Het verslag van Mike Billett is deels reisverslag, deels populairwetenschappelijk en een liefdesbrief aan het beroemdste ambachtelijke product van Schotland. Het brengt landschappen, geologie, ecologie, geschiedenis, mensen en hun whisky samen, terwijl het ook een belangrijk actueel milieuprobleem aan de orde stelt: veengebieden en hun rol in klimaatverandering.

Het verhaal van turf en zijn centrale rol in de productie en smaak van whisky, wordt op boeiende wijze verteld via de reis van de auteur door Schotland en zijn verleden – in oude veengebieden en moerassen en de plaatsen waar al eeuwenlang whisky wordt gemaakt. Het werpt licht op een land en zijn geschiedenis, vooral door een vaak onbegrepen onderdeel van de whiskyproductie. Het kijkt terug naar een gouden eeuw van turf en whisky, maar ook vooruit naar een toekomst met meer uitdagingen.

Nu onze natuurlijke hulpbronnen en landschappen steeds meer worden uitgedaagd, is dit essentiële leesvoer voor alle whiskyliefhebbers.

Engels, paperback, 416 pagina’s

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss