NIEUW !

Artikel 19 van 118

Give Her Six, A Distillery Manager's Son in 1960's Bruichladdich; Graham Logie

€ 10,95 (inclusief btw)

Graham Logie groeide op in Bruichladdich in de jaren 60 van de vorige eeuw. Dit boek vertelt hoe hij als de zoon van een distilleerderijmanager het dorpsleven zag en de speciale toegang die hij had tot de distilleerderij.

In de jaren ‘60 vond waarschijnlijk een van de grootste verandering in het eilandleven plaats, toen de constante aanvoer van de geliefde vracht-, post- en stoomboten vrijwel van de ene op de andere dag werd vervangen door rij-op-rij-af-veerboten. Veel verhalen gaan over boten, vrachtwagens en de zee en laten zien hoe anders de opvoeding van een kind toen was, vergeleken met het huidige technologische tijdperk.

Geïnspireerd door de vraag hoe het was om op een klein eiland te zijn opgegroeid, besloot Graham zijn gedachten en herinneringen op te schrijven, omdat ze niet verloren mochten gaan voor het eiland.

Veel verhalen beschrijven wat hij en zijn vrienden in hun jeugd in het dorp deden, en af en toe dwaalt Graham af om uit te leggen hoe mensen, boten etc. later in zijn leven weer opdoken.

Aan het eind van het boek vergelijkt hij het leven in een distilleerderij in de jaren ’60 met het leven 35 jaar later, toen hij in 2006 , nu zelf als distilleerderijmanager, naar Islay terugkeerde (zij het aan de ‘verkeerde’ kant van het eiland); Graham heeft een zeer persoonlijk verslag gegeven van het leven op een eiland door de ogen van een jongen, en zijn genegenheid voor Islay en Bruichladdich in het bijzonder is overal duidelijk aanwezig.

Het boek bevat 29 foto’s uit 1960, waaronder een aantal nog niet eerder getoonde familiefoto’s.

Engels, paperback, 122 pagina’s

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss