Artikel 49 van 118

Scottish Whisky Distilleries; Matt Falcus

€ 16,95 (inclusief btw)

Whisky is een belangrijke industrie in Schotland die zowel verbonden is met de geschiedenis van het land als met de huidige aantrekkingskracht. Dankzij de hedendaagse toename van belangstelling zijn er nu meer whiskydrinkers en  liefhebbers dan ooit.

Dit boek prijst het whiskyproducerende erfgoed van Schotland en kijkt naar de huidige distilleerderijen die in het hele land actief zijn, in de regio’s van Campbeltown, Highland, Islay, Lowland en Speyside.

Elke distilleerderij die in het boek behandeld wordt, deelt informatie over de geschiedenis, belangrijke mijlpalen en productassortimenten. Hun verhalen zijn geïllustreerd met professionele foto’s van hun gebouwen, locaties en flessen.

De distilleerderijen die over een bezoekerscentrum beschikken, komen uitvoeriger aan bod, omdat zij als toeristische attractie fungeren en bezoekers aantrekken.

Kaarten tonen de locaties van whisky producerende regio’s en van elke distilleerderij afzonderlijk.

Het boek is geen recensie of een gids voor het proeven van producten, maar een lofzang op de distilleerderijen (inclusief recent geopende) die whisky zo belangrijk maken voor Schotland.

Paperback / softcover
Verschijningsdatum 24-6-2021
Taal: Engels

 

© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss