Vorige Artikel 18 van 22 Volgende

Hans Offringa: Whisky & Jazz

Een onvervalste blend van tien beroemde jazz musici met tien prachtige single malts.  Lees over de geschiedenis van jazz en whisky, ontdek waarom beide onderwerpen zo naadloos op elkaar aansluiten en geniet van een echte “sippin’ & listening guide.”  Met zelden gepubliceerde foto’s van de jazz-grootheden en prachtige fotografie van Schotland. Dit boek zal zeker de liefhebbers van beide genres behagen.

Malts & Jazz is een verdere uitwerking van Whisky & Jazz. Het is een paperback uitgave met deels nieuwe fotografie en veel diepgaander.

Whiskyschrijver en jazz liefhebber Dave Broom schreef het voorwoord en zei over het boek:
“Jazz is not background music, it sets the mood, it opens the mind. A glass of malt does the same. So does this book.”

Full colour hardcover met stofomslag, 208 pagina’s.

 

Recencie

Whiskyspecialist Offringa schreef na onder andere 'De smaak van whisky' en 'De whisky almanak'* een boek waarin hij bepaalde merken whisky combineert met bepaalde jazzcoryfeeen. De relatie tussen jazz en whisky ligt voor de hand, maar het is niet zo dat de geselecteerde muzikanten allemaal notoire whiskydrinkers waren. De auteur heeft gezocht naar de meest geschikte whisky om te nuttigen tijdens het luisteren naar bepaalde jazz. Zo wordt een zestien jaar oude Lagavulin aanbevolen bij Dexter Gordon en een twaalf jaar oude Bunnahabhain bij Chet Baker. Voordat de drank en muzikant gecombineerd worden, is de lezer al op de hoogte gebracht van de jazzgeschiedenis en zijn de musici al voorgesteld met een biografie en een foto. Verder veel sfeervolle paginagrote kleurenfoto's van destilleerderijen, whiskyvaten en Ierse en Schotse landschappen. Salontafelboek voor een nichemarkt.

Ria Warmerdam

© 2011 - 2023 Whiskyboeken | sitemap | rss