NIEUW !

Vorige Artikel 25 van 108 Volgende

Distillation: Principles and Practice 2nd Edition

€ 187,95
Het artikel is op dit moment uitverkocht. Stuur ons een Email misschien kunnen wij u toch helpen. Alleen duurt het dan langer dan normaal. info@whiskyboeken.nl

Distillatie: Beginselen en Praktijk 2de Editie. Een volledig en grondig herziene gids over moderne distillatiemethodes en hun toepassingen.

Distillatie: Beginselen en Praktijk Tweede editie, behandelt alle belangrijke aspecten van distillatie, inclusief de thermodynamica van damp/vloeistof-evenwicht, de beginselen van distillatie, de synthese van distillatieprocessen, het ontwerp van de apparatuur en de controle op de werking van het proces.

De meeste handboeken gaan uitvoerig in op de beginselen en wetten van het distilleren van binaire mengsels. Gaat het over meer componenten mengsels, dan verwijzen ze naar computersoftware die tegenwoordig beschikbaar is. Een van de bijzonderheden van de tweede editie is een duidelijk en makkelijk te begrijpen presentatie van de beginselen en wetten van ternaire distillatie. De juiste interpretatie van ternaire distillatie is de schakel tot een beter begrip van meercomponentendistillatie. Ternaire distillatie is de basis voor een conceptueel procesontwerp voor het scheiden van azeotropische mengsels met behulp van een entrainer en voor reactieve distillatie, een gebied van distillatie dat zich snel ontwikkelt.

Een ander interessant onderwerp in het boek is het ontwerp van distillatie-apparatuur, zoals plaatkolommen en gepakte kolommen. In de praktijk wordt in veel bedrijven bij voorkeur gebruik gemaakt van empirische knowhow, vaak in de vorm van empirische vergelijkingen, die zelfs qua dimensie niet correct zijn. Het doel van het voorgestelde boek is de afleiding van de relevante vergelijkingen voor kolomontwerpen op basis van de eerste beginselen. Het ontwerpen van kolommen is voortdurend in ontwikkeling, vooral met betrekking tot de apparatuur die gebruikt wordt en de knowhow op het gebied van tweefasige stroming en grensvlak massaoverdracht.

Johann G. Stichlmair (Author), Harald Klein (Author), Sebastian Rehfeldt (Author)
Hardcover,  688 pagina’s
Taal: Engels
1.5 Kg

© 2011 - 2022 Whiskyboeken | sitemap | rss