Vorige Artikel 72 van 112 Volgende

Peggy Noe Stevens & Susan Reigler: Which Fork Do I Use with My Bourbon?

€ 25,95 (inclusief btw)

Which Fork Do I Use with my Bourbon?
Setting the Table for Tastings, Food Pairings, Dinners, and Cocktail Parties

Een mooi verzorgd boek door twee dames die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de bourbon-industrie. Peggy is de oprichter van de Bourbon Women Association en de eerste vrouwelijke bourbon taster ter wereld. Ze is in de verte familie van Booker Noe en werkt al meer dan 30 jaar als professional in de industrie. 

Zij heeft een aantal boeken op haar naam staan, onder andere samen met zelfverklaard bourbon historicus Mike Veach.

‘Fork’ is opgedeeld in acht hoofdstukken:
1. Planning the Perfect Party
2. Setting Up the Perfect Bourbon Bar
3. How to Do a Bourbon Tasting?
4. Food Pairings and Cooking with Bourbon: How-tos for Any Occasion
5. Advanced Pairings for the Bourbon Food Fanatic
6. A Bourbon Cocktail Soirée
7. The Kentucky Derby Party
8. Bourbon Tables: How Kentucky Distilleries Entertain

De hoofdstukken zijn luchtig met ‘a dash of humor’ geschreven zonder dat het informatiegehalte daardoor moet inboeten. Door het hele boek heen wordt gestrooid met ‘Party Tricks’, steeds in een apart en herkenbaar kadertje opgenomen. De vele illustraties en foto’s zijn verhelderend en het boek is smaakvol vormgegeven (forgive the pun).

De pairings zijn uiteraard op zeer Amerikaanse leest geschoeid, doch dat hoeft geen belemmering te vormen. De meeste ingrediënten zijn hier ook verkrijgbaar. Sommige recepten hebben bloemrijke namen als “Granny Hunter’s Bourbon Tenderloin” of Susan’s Chicken and Country Ham Crêpes with Bourbon Cream Sauce. Ook de cocktails klinken goed: “Batched Dark Side” en “Bold Old”, om er twee te noemen, naast oud-gedienden als de Manhattan en de Old-Fashioned. Ook zijn er een paar Mocktails opgenomen voor diegenen die geen alcohol wensen te nuttigen.

Het boek eindigt met een verklarende woordenlijst en twee indexen: eentje voor de recepten en een algemene. Kortom, een fraaie aanvulling op de boekenplank van koken met whisk(e)y.

Hardcover: 224 pagina's 

© 2011 - 2023 Whiskyboeken | sitemap | rss