Vorige Artikel 24 van 95 Volgende

Ian Wisniewski: Whisky dictionary An a-z of whisky, from history & heritage to distilling & drinking

€ 19,95 (inclusief 9% btw)

Een leuk en informatief compact boekwerkje met attractieve illustraties en een duidelijke trefwoordenlijst

Deze auteur is niet de eerste die zich waagde aan een A-Z over whisky. Het is geen eenvoudige taak om zo’n lexicon samen te stellen binnen een door de uitgever toegekende ruimte. De gelouterde drankenschrijver Ian Wisniewski kwam tot 172 lemma’s die hij belangrijk genoeg vond om in alfabetische volgorde te presenteren. Dat is uiteraard arbitrair, zowel het aantal als de keuzes. En bij sommige daarvan trek je je wenkbrauwen toch een beetje op. Onder de C vond ik bijvoorbeeld: Cherry-blossom Viewing Parties, stevig omarmd door Charring en Chill Filtering.

En dat is het lastige van dit soort uitgaven. Ze zijn nooit compleet en kunnen dat ook niet zijn. Naast elkaar bestaan kunnen ze zeker, al was het alleen maar om te kunnen vergelijken wat de ene auteur belangrijk vindt en waar de andere de nadruk op legt. Elk zijn eigen invalshoek, nietwaar?

--------

This is the drinker's guide to every aspect of whisky, from Scotch to Japanese, rye to bourbon and beyond. With hundreds of entries covering everything from history, ingredients and distilling techniques to flavour notes, cocktails and the many varieties of whisky from all around the world, renowned whisky expert Ian Wisniewski explores and unlocks the wonderful world of a drink like no other. Entries include... Ageing Process Bourbon Craft Movement Fermentation Flavour Compounds Irish Whiskey Japanese Whiskey Master Distiller Old Fashioned Organic Whisky Prohibition Tasting Techniques Wine Casks ...and many more.

Hardcover: 1e Druk - pagina's 256 

© 2011 - 2020 Whiskyboeken | sitemap | rss