Vorige Artikel 78 van 108 Volgende

From Barley to Blarney: A Whiskey Lover's Guide to Ireland; Sean Muldoon, Jack Mcgarry & Tim Herlihy

€ 24,95 (inclusief btw)
Het artikel is op dit moment uitverkocht. Stuur ons een Email misschien kunnen wij u toch helpen. Alleen duurt het dan langer dan normaal. info@whiskyboeken.nl

Dit uitgebreide boek over de robuuste en groeiende whiskeywereld van Ierland is de ultieme handleiding voor zowel beginners als connaisseurs.

Een Ierse whiskeygoeroe, twee wereldberoemde barmannen en een meesterlijke schrijver bundelden hun krachten om deze alomvattende Ierse whiskeygids te maken. Het boek begint met een grondige introductie tot whiskey en zijn geschiedenis in Ierland, met onder andere uitleg over wat elke stijl van Ierse whiskey uniek maakt.

Daarna volgt een gedetailleerde tour, inclusief foto’s, door de vier Ierse provincies en de 22 verschillende distilleerderijen en hun unieke whiskey’s. Er is ook een discussie over het bloeiende heden en de florissante toekomst voor Ierse whiskeyproducenten. In elke provincie komen ook de 50 beste bars en pubs van Ierland naar voren.

Het hoogtepunt van het boek is misschien wel als de meesterbreinen achter de ‘World’s Best Bar’, Dead Rabbit Grocery and Grog, liefst 12 originele recepten voor mixdrankjes delen – specifiek voor Ierse dranken.

 

Biografie van de schrijvers

De internationale barman Sean Muldoon is het meest bekend van de Dead Rabbit Grocery and Grog in New York. Hij managet de bar met zijn zakenpartner Jack McGarry. De beide mannen groeiden op in Belfast. De bar won al 8 Spirited Awards op Tales of the Cocktail. In 2016 werd de Dead Rabbit uitgeroepen tot de ‘World’s Best Bar’.

Tim Herlihy is een drankhistoricus en ambassadeur voor Tullamor Dew whiskey in de Verenigde Staten. Hij groeide op in County Louth in Ierland. Tim bezocht veel distilleerderijen in Ierland, Schotland en de VS, en hij bestudeerde de geschiedenis van Ierse whiskey en het productieproces.

Conor Kelly komt uit een praatgrage Ierse familie waar verhalen vertellen is uitgegroeid tot een competitie.

© 2011 - 2022 Whiskyboeken | sitemap | rss