NIEUW !

Vorige Artikel 67 van 108 Volgende

Kate Amber: Ireland’s Whiskey Guide

€ 14,95 (inclusief btw)
Het artikel is op dit moment uitverkocht. Stuur ons een Email misschien kunnen wij u toch helpen. Alleen duurt het dan langer dan normaal. info@whiskyboeken.nl

De levertijd bedraagt 7 dagen.

Het splinternieuwe ‘Ireland’s Whiskey Guide’ is een uitgebreide reis- en whiskeygids. Schrijver Kate Amber vertelt over haar driejarige ontdekkingstocht waarin ze de geschiedenis van Ierse whiskey boven water haalt. Ooit produceerde Ierland 60 procent van alle whiskey ter wereld – in deze fascinerende gids lees je over het rijke erfgoed van whiskey op dit eiland én over de renaissance die whiskey momenteel doormaakt in Ierland.

Aan de hand van historische inzichten en levendige anekdotes neemt Kate Amber – nu ook bekend als ‘Whiskey Kate’ – de lezer mee door de geschiedenis en geografie van Ierse Whiskey. Kate reist door Ierland met haar chauffeur Shem, en leert over de pieken en dalen van Ierse whiskey: ooit waren er 28 distilleerderijen en 400 verschillende whiskeymerken, maar de Ierse whiskeyindustrie heeft ook aan de rand van de afgrond gestaan door de drooglegging in de Verenigde Staten.

‘Dit boek is een passieproject en was een feest voor de zintuigen’, vertelt Kate Amber. ‘Ik hoop dat mijn reis door Ierland en mijn kennismaking met de mensen en de smaken van het land een inspiratie zijn voor lezers om zelf een ontdekkingsreis te maken. Om nieuwe distilleerderijen en whiskey’s te ontdekken zodat Ierse whiskey zijn plek op het wereldtoneel weer herovert.’

Tijdens haar reis sprak Kate met veel locals die ook de slechtere periodes van de Ierse whiskeyindustrie hebben meegemaakt. Het boek is gedetailleerd en met oprechte humor geschreven, en geeft inzicht in de vergeten en turbulente geschiedenis van Ierse whiskey.

Het geloof dat ‘alle goede dingen tijd kosten’ is diepgeworteld in de harten van de mensen die betrokken zijn bij het maken van Ierse whiskey. Lezers leren over hoe Ierse whiskey geproduceerd wordt, en waarom Ierse whiskey anders en uniek is. Het boek is ook een gids voor veel prachtige historische locaties in Ierland.

© 2011 - 2022 Whiskyboeken | sitemap | rss