Túath whisk(e)y glas

Vorige Artikel 28 van 43 Volgende
€ 9,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Met het oog op de opkomende markt voor Ierse whiskey is het tijd om ook een écht Iers proefglas te introduceren. 

Dit nieuwe glas is zo gevormd dat het de smaken en aroma’s van whisk(e)y perfect tot zijn recht laat komen. Voor het ontwerp van de voet van het glas heeft men zich laten inspireren door de iconische vorm van het Ierse eiland Skellig Michael (deze locatie is ook gebruikt voor de opnames van twee Star Wars films).

Als je over The Túath praat gaat het over emotie, maar ook over technische details van het glas. Saai. Maar hier toch de details…

Aroma is een zeer belangrijk onderdeel van de ervaring van een whisk(e)y. De conische vorm van The Túath concentreert de dampen, terwijl de iets bredere opening en de uitlopende bovenkant meer van de alcoholische dampen naar buiten laten stromen, zodat u het midden van het glas kunt gebruiken voor de reuk, zonder meteen de geur ‘kapot’ te maken door de alcoholdampen. De whisk(e)y kan zo zijn verborgen aroma’s en smaken uiten.

Masterblenders gebruiken graag een glas met een steel of voet om goed te kunnen kijken naar de kleur van de spirit zonder dat het zicht wordt vertroebeld door vingerafdrukken op het glas. The Túath heeft hier rekening mee gehouden door het ontwerp van het iconische voetje, waardoor je de inhoud zachtjes kunt laten kolken, goed kunt kijken en perfect kunt ruiken.

© 2011 - 2019 Whiskyboeken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel